Vergelijk aanbiedingen

Welke regio spreekt je aan?

Welke regio spreekt je aan?

Elke regio heeft zijn eigen klimaat, landschap en infrastructuren.
De regio die uw voorkeur geniet is juist daarom een heel persoonlijke en belangrijke keuze terwijl er vaak bij aankoopbegeleiding enkel de focus wordt gelegd op het vastgoed.

Hieronder schetsen we kort de regio’s :

Costa Blanca Noord

Deze regio ligt noordelijk van de stad Alicante en onderscheidt zich met een diversiteit aan landschappen en microklimaten door heuvels/bergen die dicht bij de kust liggen.

De meest populaire vakantiebestemmingen zijn hier
Altea, Benidorm, Calpe, Moraira en Denia
Elk met hun eigen karakter en publiek.

Zo is Altea een trekpleister met hun historisch stadje van smalle straatjes en witte huisjes, Benidorm en Calpe voor hun uitgestrekte zandstranden, het mondaine Moraira met pitoreske baaien en Denia met nog een echt Spaans karakter en minder toerisme.

Het heuvellandschap wordt gekenmerkt door kleine gemeenten en urbanisaties met woningen waarvan velen van een prachtig uitzicht naar zee of bergen kunnen genieten door de verheven locatie. Zelden zal je hier een woonwijk vinden met allemaal dezelfde woningen. De bouwkost van een woning is duurder alsook de aankoop van een grond. Dit maakt de regio daarom juist ook exclusiever dan het zuidelijkere deel van de Costa Blanca.

Het percentage aan regen ligt hier iets hoger dan het zuiden met als resultaat een groene omgeving met veel tropische planten en bomen.

Er zijn enkele golfclubs en jachthavens verspreid over dit gedeelte van de Costa Blanca. En deze regio is ook ideaal voor de watersporters, wielrenners, wandelaars, paragliders en bergbeklimmers.

 

Costa Blanca Zuid :

 

Deze regio ligt zuidelijk van de stad Alicante en strekt zicht uit over laagvlaktes met hier en daar een (zout)meer.

De meest populaire vakantiebestemmingen zijn hier
Elche, Orihuela Costa en Torrevieja
Elk met hun eigen karakter en publiek.

Zo heeft Elche enerzijds prachtige zandstranden met duinen en iets meer inlandwaarts de historische stad van de palmbomen , Orihuela Costa heeft dan weer zijn kleine baaien en Torrevieja is een levendige kuststad.

Het platte landschap is iets minder uitgestrekt dan het noordelijke gedeelte en heeft verschillende meren, al dan niet zoutmeren met flamingos. De concentratie aan woningen ligt hier wel ook hoger terwijl er vaak enkel zeezicht is bij eerstelijns woningen. Daarom wordt er gebouwd met dakterrassen om toch zeezicht te kunnen aanbieden. Hier zal je vaker woonwijken vinden met allemaal dezelfde woningen. De platte bouwgronden zijn goedkoper in aankoop en goedkoper om op te bouwen. Dit maakt de regio over het algemeen goedkoper dan het noordelijkere deel van de Costa Blanca.  Maar vergis u niet, er zijn ook heel exclusieve wijken!

Het percentage aan regen ligt hier iets lager dan het noorden met een iets drogere/soms dorre omgeving als gevolg.

Er zijn meer golfclubs dan jachthavens in dit gedeelte van de Costa Blanca. En deze regio is ook ideaal voor de watersporters en (platte) fietsers.

 

Costa Calida :

 

Deze regio ligt in provincie Murcia ten zuiden van de Costa Blanca en wordt gekenmerkt door een binnenzee genaamd Mar Menor.

De meest populaire vakantiebestemmingen zijn hier
La Manga & Los Alcazares
Elk met hun eigen karakter en publiek.

De Costa Calida is veel spaanser dan de Costa Blanca en er is veel minder toerisme terwijl het prachtige zandstranden heeft. Zo is La Manga een unieke dunne landstrook die de Mediterraanse zee van de binnenzee scheid en stranden aan het meer bieden maar ook stranden aan de zeekant heeft. Los Alcazares is dan weer een kustdorp aan het meer met prachtig zicht op het meer en de skyline van La Manga.

Vanaf deze kustlijn ben je snel aan de hoofdstad Murcia of havenstad Cartagena waar je een ruim aanbod aan winkels en restaurants hebt. Deze kustzone is nog in volle ontwikkeling en je kan betrekkelijk dicht bij het strand wonen voor een zachte prijs. De regio is eveneens plat en weinig woningen hebben zeezicht. Bouwgronden in deze regio zijn over het algemeen goedkoper dan in Costa Blanca zuid en de bouwkost is hetzelfde.

Het percentage aan regen ligt hier iets lager dan noordelijker met een dorre omgeving als gevolg.

Er zijn meer golfclubs dan jachthavens in dit gedeelte van de Costa Blanca. En deze regio is ook ideaal voor de watersporters en (platte) fietsers.

 

Gerelateerde berichten

Waarom kopen in Spanje?

De Spaanse kust is misschien niet de eerste optie waaraan je gedacht had, maar waarom niet?...

Lees verder

Plan uw bezichtigingstrip

Wij zijn ons er van bewust dat sommige vastgoedkantoren werken met georganiseerde...

Lees verder